Piri Reis İlkokulu

Vizyon: Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, · Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen,güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, · Eğitim – Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, · Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, · Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, · Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak.

Misyon: Piri Reis İlkokulu Olarak Misyonumuz Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir. Değerlerimiz Piri Reis İlkokulu tüm çalışanları olarak, velilerimize – öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza karşı; · Dürüst ve fedakar, · Güler yüzlü ve hoşgörülü, · Saygısını ve sevgisini esirgemeyen, · Empati kurabilen, şeffaf, · İletişime açık, mücadeleci, · Temiz – titiz ve düzenli, · Takım çalışmasına yatkın, idealist bir okuluz. Hedeflerimiz Okulun fiziksel yapısı açısından; · Çağın teknolojik ürünlerini kullanarak, tüm sınıflarımızı teknolojik sınıflar haline getirebilmek. · Okulumuzun salonunu kültürel ve sosyal alanda kullanabilir hale getirebilmek. · Okulumuzu daha güvenli, huzurlu ve çevre düzenlemesi açısından daha güzel hale getirmek. Eğitim öğretim açısından; Öğrencilerimizi; · Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda kendisinin ve başkalarının hak ve düşüncelerine saygılı, öğrenme sevgisi güçlü, yaşam boyu öğrenen ve öğrendiklerini yaşama aktarabilen bir bireyler olması, · Kişisel gelişim, bilgi, beceri ve donanım açısından; yaratıcı, aktif, bilgisini ve becerisini yerinde kullanabilen, çağın gerektirdiği teknolojiyi kullanabilen, · Özgür düşünme ve öğrenme yeteneğine sahip, araştırmacı, · Ana dilini iyi kullanan ve en az bir yabancı dilde iletişim kurabilen, · Açık fikirli, dürüst, olayları çok yönlü bakış açısıyla değerlendirebilen, · Özgüveni yüksek, ulusal kimliğinin ve değerinin bilincinde olan, · Boş zamanını iyi değerlendirebilen, sosyal, sanatsal ve spor alanlarında daha etkin Ulusal ve Uluslar arası ortaöğretim ve yüksek öğretime hazır dünya vatandaşı olan bireyler yetiştirmek Sosyal - kültürel ve sportif alan açısından; · Kültürel çeşitliliği anlayan, saygı gösteren ve katkıda bulunan, · Beden ve ruh sağlığına önem veren, spora ve sanata ilgili ve duyarlı, · Takım çalışmasını önemseyen bireyler olması, · Spor ve sanatsal alandaki yeteneklerinin ortaya çıkması ve geliştirilmesinde uygun ortamın yaratılması HEDEFLENMEKTEDİR.

Başarılar:

Saatler: 07:30-12:20 12:30-17:20
Isınma: doğalgaz
Yabancı Dil: ingilizce
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - (0414) 347 73 02

WEB - https://pirireisilkokulu.meb.k12.tr

Adres - SEYRANTEPE MAH. 8169 CAD. PİRİ REİS İLKÖĞRETİM OKULU BLOK NO 8 KARAKÖPRÜ / ŞANLIURFA

Öğretim Şekli :ikili öğretim

Yerleşim Yeri - maşuk toki konutları

Ulaşım halk otobüsü(76) ve özel araçlarla ulaşım yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık il ve ilçe merkezindedir